Om Meg og B-S-E

Kort fortalt:
Jeg er en kar som kom til verden en høstkveld i ’82, og er i dag familiefar, 100% uføretrygdet, og har en million ideer i hodet og masse stå-på vilje!

Storytime….

Fra start til i dag

Den lange versjonen:
Som ung hadde jeg masser av interesser, og jeg vokste opp i takt med teknologien. Spillkonsoller, mobiltelefoner og PC’er har jeg fulgt utviklingen av i hele mitt liv. Mine største interesser har alltid vert innen IT, og det er også der jeg er den dag i dag. Helt og fult selvlært, og lærer stadig noe nytt!
I mitt mer voksne liv har jeg hatt jobber innenfor mekanikk, elektro, transport m.m. og har igjennom årene samlet masser av kunnskaper i et vidt spekter.

Etter at kroppen sa «stopp» høsten ’14 og jeg måtte si opp den jobben jeg da hadde, har jeg sloss med en vaklende helse uten å vite grunnen for utfordringene. Det var en lang kamp med meg selv for å klare å stå i det ordinære arbeidslivet, og siden høsten ’14 har jeg hatt hjelp og støtte fra NAV for å klare å jobbe videre.

Siden nyåret ’15 hadde jeg flere praksisplasser igjennom NAV, noen vikariater igjennom bemanningsbyråer, og noen flere praksisplasser før alt sa stopp for alvor i ’17. Fra det sa helt stopp hadde jeg tett dialog med NAV og fastlege ukentlig for å stake ut en kurs videre som kunne tilpasses min helse.

Iløpet av ’17 kom det også en diagnose, Fibromyalgi. En diagnose som oftest rammer kvinner, men også mange menn er rammet av denne kroniske sykdommen. De fleste, inkludert meg, får utfordringer med fatigue, utbredte smerter, konsentrasjonsvansker og store søvnvansker. Dette er bare toppen av isfjellet som denne sykdommen kan gi oss av utfordringer. Selv trudde jeg _før_ at dette var en diagnose for de late som ikke gadd å gjøre noe og ville ha noe å skylde på… Så feil kan man ta når man selv blir rammet.

Iløpet av ’18 fikk jeg kontakt med en vernet bedrift igjennom NAV, Innovi, som hjelper mennesker fra alle samfunnslag og utfordringer med å få en meningsfylt hverdag. Og også de som er igjennom en prosess med arbeidsevnevurdering er innom slike bedrifter for å avklare eventuell nedsatt arbeidsevne. Etter ett år internt i bedriften (som ga meg utrolig mye) og deretter ett år i tilrettelagt arbeid (under NAV/Innovi regi) hos EIK Sentret på Mysen fikk jeg avklart 50% restarbeidsevne og ble også 50% uføretrygdet.

Etter et år med tilrettelagt praksis hos EIK endte det med 50% fast stilling der som vaktmester og potet sammen med 50% uføretrygd. En utrolig bra arbeidsplass med inkluderende miljø og en ledelse som er til stede, synes og tar godt vare på sine ansatte. Her trivdes jeg veldig godt, hadde en variert hverdag med god tilrettelegging med tanke på helsen min. Ønsket om å kunne holde denne stillingen var sterkt, men etter halvannet år måtte jeg heise det hvite flagget og ble sykemeldt dessverre. Etter 12mnd sykemelding, en periode til med AAP og mye frem og tilbake med lege og NAV endte jeg til slutt opp med 100% uføretrygd mot slutten av 2021. Et vedtak som ga veldig mange følelser og tanker, men også uante muligheter.

Og, det er her jeg iverksatt planene jeg hadde hatt lyst til i flere år; å starte egen bedrift og gjøre noe for meg selv og lokalsamfunnet. (Og alle andre jeg kan hjelpe også!)
I November 2021 ble ENK godkjent og planen min er oppstart 01/01/2022.

Tjenestene jeg ønsker å kunne tilby samfunnet vil dere kunne lese om i menyen på toppen, og flere tjenester ligger i planene ettersom tiden går. Om det utvides allerede iløpet av ’22 eller om det drøyer til ’23 er noe jeg må se an med tid, vekst og helse. Planen er også å få tatt noen kurs og sertifiseringer fremover, samt gjøre investeringer for å kunne gi et bredere tilbud.

Om noen lurer på hvordan det er å jobbe ved siden av uføretrygd, inneha et ENK, må dere gjerne ta kontakt. Jeg vil svare på alle spørsmål så langt jeg bare kan! Og, klarer jeg ikke å besvare, finner jeg noen som kan gi deg et godt svar på det du lurer på!

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden aksepterer du bruken av informasjonskapsler.