Service

Det er alltid noe som skulle trengt service av ett eller annet slag. Og det er her jeg kan hjelpe deg!

Begynner din stasjonære eller bærbare PC å bli veldig varm ved bruk? Trenger programvaren en oppdatering? Ønsker du hjelp til å finne, kjøpe og installere programvare? Eller kanskje du ønsker en helt «fresh» start med en reinstallering? Dette er alle utfordringer jeg kan hjelpe deg med, samt enda mer!
(Jeg kan ikke utføre service på Apple-produkter!)

Begynner din PC å bli veldig varm?
En gjenganger er at PC’er, da spesielt bærbare, blir veldig varme etter et års bruk. Kanskje du til og med har fått varsel om at prosessor har faretruende høy temperatur, eller maskinen din slår seg av med dette varslet i tillegg?
Dette er rett og slett fordi viftene som skal kjøle ned komponentene i din stasjonære eller bærbare PC et fulle av støv og skitt. Dette tetter igjen kjøleribber, luftkanaler og vifteblader og kjølingen vil bli mindre og mindre effektiv.
Oftest legger det seg også støv rundt om inni kabinettet også som er med på å øke temperaturen og dermed også levetiden på komponentene i maskinen din.

En PC som er full av støv og skitt innvendig blir mye varmere enn normalt. Dette går etterhvert utover både levetid og ytelse, og på sikt vil det rett og slett ødelegge komponenter på grunn av manglende kjøling.

Her kan jeg med stødig og kyndig hånd åpne og rense din PC for støv og skitt og du kan få tilbake en PC som garantert vil jobbe bedre og kjøligere! Samtidig som PC’en åpnes vil jeg se over alle kompinenter, kontakter, vifter og annet for å forsikre meg om at alt er slik det skal vere og ikke noe er blitt skadet.

Oppgradering og utbytte av komponenter
Ønsker du deg større og/eller raskere lagringsplass? Større prosessor? Mer minne? Nytt grafikkort?
De fleste stasjonære PC’er som ikke er stort eldre enn 5år vil ha godt utbytte av en liten oppgradering av komponenter. Alt etter ønsker, valg av komponenter og din bruk av PC’en, så kan dette fort forlende levetiden med 3-5år! Dermed har du spart mye penger og slipper å kjøpe deg en helt ny PC som kanskje koster deg over det dobbelte eller enda mer!

De aller fleste datamaskiner kan oppgraderes for å øke ytelse og levetid. På eldre PC’er vil det være noe mindre muligheter enn på nyere. Ta kontakt så finner vi en passende oppgradering til ditt behov.

En slik oppgradering vil være fordelaktig å kombinere med for eksempel en intern rens av maskinen for støv og skitt.

Programvare, oppdatering og nytt
All programvare vil før eller siden bli utdatert, dessverre.
Enten kommer det oppdaterte versjoner, eller det kommer et nytt alternativ som overtar for den programvaren du allerede bruker. Oppdatert operativsystem og programvare er bra for din egen sikkerhet også, både med tanke på datainnbrudd (hacking) og stabilitet av systemet.

Her kan jeg hjelpe deg med å gå igjennom programvare du har installert og vurdere om det trengs eller ikke, og om det er noe som må oppdateres eller byttes ut.
Ønsker du deg for eksempel et anner program som kan gjøre den samme jobben som det du har, men du liker ikke det du har fra før? Det er mange alternativer til de aller fleste programmer. Noen koster mye penger, andre er gratis.

Jeg kan også være behjelpelig med å finne, kjøpe og installere programvare eller operativsystem som office-pakker eller Windows. Husk at lisens til mange programmer fort kan koste mange tusen kroner, mens andre pakker med programvare kan være basert på abonnementstjenester.

Jeg kan også tilby full rens av din PC.
Da vil jeg utføre en runde med backup for å ta vare på data du ønsker å beholde. Deretter kjøres det en full dyp-formatering for å slette ALLE data på din harddisk og så installere alt på nytt igjen. På den måten får du en «fresh» start og er kvitt all undøvendig programvare og filer som kanskje bare lå der og tok plass. Noe annet er også at om du har gjentagende programvarefeil, feks at flere programmer eller drivere krasjer eller du får den beryktede blåskjermen, så kan slike problemer forsvinne med en formatering. Du begynner altså helt på nytt som om din PC var helt ny rett fra butikken.

Bytte operativsystem
Dette høres kanskje skummelt ut?
Jeg kan betrygge deg om at det ikke er så skummelt som det kan høres ut!

Er du lei Windows og har hørt om Linux?
Linux er et gratis operativsystem, og det finnes både enkle og veldig kompliserte utgaver, alt til sitt spesifiserte bruk.
Og, det finnes et gratis alternativ til 99% av all programvare du finner og bruker til Windows.
Om du ikke finner et Linux-alternativ av den programvaren du brukte i Windows, så er det fortsatt fult mulig å bruke det meste av Windows programmer også under Linux med noen enkle grep.

Nysgjerrig? Ta kontakt i dag for mer informasjon om byttet fra Windows til Linux.
Jeg har selv tatt steget over til Linux, og brukt det på heltid siden slutten av 2020 etter å ha brukt det ved siden av Windows de siste 10årene.

Virus / Malware
Mistenker du at du har fått virus eller malware på PC’en din?
Eller rapporterer ditt antivirusprogram at det er oppdaget virus, men ikke klarer å fjerne det?
Slikt skjer, mye lettere enn man skulle tro!
Ta kontakt så hjelper jeg deg med å finne en løsning!

Annet
Har du andre henvendelser i forhold til PC’en din?
Da må du gjerne ta kontakt, så finner vi ut av det!

Apple-produkter
Jeg ønsker ikke å tilby service for Apple-produkter.
Om ønskelig kan jeg henvise videre til kyndige reparatører av merket.

Priser
Priser etter avtale, pakke eller time.
Tillegg for eksempelvis komponenter, programvare etc som må kjøpes inn.
Eventuell kjøring for å hente/levere datamaskin faktureres etter statens satser.

Komplett prisliste for alle tjenester kommer.

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden aksepterer du bruken av informasjonskapsler.