La meg gjøre et forsøk!

Jeg startet et ENK med en liten plan og en stor drøm.
Om jeg lykkes, det vil bare tiden vise….

Mot sluttet av 2021 ble jeg 100% uføretrygdet etter nok en lang sjukemelding.
På samme tiden valgte jeg å sette en gammel plan i aksjon; å starte et ENK og bruke mine kunnskaper og evner så godt jeg kan i perioder hvor helsen tillater det, og resten av tiden på å ta vare på helsen og familien min.

En stor del av dette er totalt nytt for meg, selv om også det er mye som er velkjent.

Jeg har hatt interesse for data generelt siden jeg var bare en liten tølper og fikk et tastatur under henda for første gang. Den gang var jeg rundt 7år gammel. Og, siden den gang har det bare gått slag i slag med PC’er, spill, programvare, konsoller, mobiler og nettbrett, nettverk og ikke minst internett!

Jeg har pr.d.d ikke tatt ett eneste offisielt kurs i noe som helst, og alt er selvlært igjennom prøving og feiling, samt timevis med lesing av guider og datablader. Jeg har heller aldri hatt noen IT-relatert jobb noen gang.
Men, igjennom all erfaring jeg har gjort meg oppigjennom tiden, vil jeg anse at jeg har nok kompetanse til å kunne tilby tjenester igjennom et foretak, selv om jeg fortsatt har masser igjen å lære. Selv vil jeg påstå at man aldri noen gang vil bli utlært i noe som helst. Og, de som påstår at de er utlært og kan alt i et fag, de har jeg liten respekt for.

Når jeg rundt 3-4klasse kjøpte min første egne PC, en 80486DX2 med ekstra matteprosessor, lydkort OG dedikert grafikkort var egentlig løpet kjørt. En gang for alle bitt av basillen, og siden den gang har jeg hatt et tastatur under henda så og si daglig i mindre og større «doser».
Denne PC’en ble demontert og satt sammen igjen kun uker etter den var kjøpt. Jeg var jo nysgjerrig på hvordan det så ut innvendig i kassa som jeg koblet alle ledningene til.
(Jeg har faktisk denne kassa stående med samme hardware fortsatt!)

Herfra har det gått i «ferdige» PC’er og selvbygg. Noen ble satt sammen av diverse hardware jeg fikk og fikk kjøpt her og der, mens andre ble kjøpt inn del for del i butikk. Det var mye «frankenstein» maskiner på gutterommet, men de fungerte, og de fungerte også meget bra!

Etter en tid så begynte også interessen for å ha litt unik kasse til PC’en å melde seg også. Dette var lenge før kald-kathode og LED kom på markedet. Heller ikke vinduer i kassene var en utbredt sak enda. Jeg endte opp med blant annet en kasse med selvgjort (og deretter variabel kvalitet) flammelakkering med selvlysende striper, en kasse med motiv av Joker’n på ene siden og Batman på andre siden. Begge figurer håndmalt av en venn av meg.
Når kald-kathode og også etterhvert LED og plexiglass kom på markedet for oss nerdene tok det helt av med dette også. En helt klar akryl-kasse med masse LED’s i alle mulige farger var favoritten et par år, ved siden av min server som var svart perlemor med nedfelte LED-blitz i fronten blant annet.

Fast forward!

Så, i dag….
Jeg trives godt med webdesign, bygging av PC’er, bygging av custom kasser (bilder av min personlige kommer om ikke så lenge), oppsett av nettverk, alternativ programvare, Linux osv. osv.

Min historie med webdesign spenner seg helt tilbake til «Spray» og «Nettby»- tiden. Der var det mest snakk om å designe sin egen profil, og like etter kom jeg over en host av gratis webhotell inkludert et underdomene, Home.no.
Da var det en meget tidlig utgave av Microsoft Frontpage som var kremen og flittig brukt. Vi hadde ikke PHP på den tiden, så vi jobbet med frames og statiske menyer, og tungrodde sider som tok mye tid å både designe og navigere. Og ikke minst veldig mye unødvendig kode som gjorde at våde tidlige ISDN linjer måtte jobbe på litt for å laste sidene vi designet. Ikke at de så videre bra ut heller, men det var den spede begynnelse for meg.

Etter dette har det vert mange forskjellige gratis webhotell og underdomener før jeg for over 10år siden skaffet meg «Basmoen.com» som eget domene og webhotell via Domeneshop (Norsk tilbyder). Gang på gang ble det lastet opp ny utgave av nettsiden. Etterhvert lærte jeg meg om blogging så begynte jo med det også i tillegg. På en tid hostet jeg et diskusjonsforum også som hadde litt over 100 unike daglige innloginger og nesten 300 kontoer totalt.

Med inntoget av de store sosiale mediene vi kjenner i dag og nesten ikke klarer oss uten, var det mange forum som gikk dukken. Blant annet det jeg hadde oppe, og veldig mange andre små forum opplevde at aktiviteten gikk rett i null og kom aldri tilbake.

Med all erfaring jeg har gjort meg igjennom årenes løp så synes jeg altså selv at jeg har kompetanse nok til å både tilby nettsider og PC’er og det som hører med av service og tilbehør. Det dere ser i dag er bare den spede begynnelsen, og går det etter planen så kan det komme til å skje ganske mye her etterhvert!

Og, jeg har med meg noen samarbeidspartnere på laget, slik at om noen spør om en tjeneste jeg ikke direkte kan tilby selv, kan det hende en av de jeg samarbeider med kan ta oppdraget, uten påslag i prisen (selvfølgelig!).

Det kommer etterhvert muligheten til å melde seg på et nyhetsbrev på siden her, og jeg vil anbefale alle å melde seg på der for å få siste nytt og eksklusive tilbud, samt følge med på siden på facebook da.

Til neste innlegg her, på gjensyn.

Ole-A. Basmoen.
Innehaver av Basmoen’s Servicetjenester.

Shares
  • www.facebook.com/basmoens

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden aksepterer du bruken av informasjonskapsler.